torstai 19. huhtikuuta 2012

Matkin siskoani, osa 2

Siskoni teki jotain niiiiiin hienoa, että pakko oli matkia. Sisko neuvoi ja kuvasi, minä tein.

Tällaisen ohjeen sisko antoi:

1. Ota kaapistasi vanha trikoopaita. Minä ostin tämän kirpparilta. Olin päättänyt, että huivin pitää olla joko mintunvihreä tai pastellioranssi, koska ne ovat tämän kevään värit. Tämä XL-kokoinen Seppälä-toppi oli riittävän oikeanvärinen. Sitten vain sakset käteen ja leikkaamaan rennosti noin kolmen sentin suikaleita.



2. Aina kun olin yhden suikaleen leikannut, venytin sitä hieman. Näin suikale kääntyi vähän rullalle ja paidan sivusaumat peittyivät. Leikkasin paidasta niin paljon suikaleita kuin vain sain. Suosittelenkin siis isokokoisia paitoja, sillä niistä saa paljon suikaleita ja ne ovat pitkiä eli menevät helposti kaksi kertaa kaulan ympärille. Siksi myös miesten paidat voisivat sopia.





3. Jäljelle jääneestä kankaasta leikkasin kaksi suorakaiteen muotoista palaa, joita tarvittiin suikaleiden yhteenkokoamiseen.



4. Sillä aikaa sisko oli jo ottanut ompelukoneen esiin. Ompelin kankaan palan todella tiukasti kiinni suikaleiden ympärille. Ompelin sen nurjalta puolelta, leikkasin ylimääräisen kankaan pois ja käänsin oikeinpäin. Niin tuli siistiä jälkeä nopeasti. Kiinnitin samanlaisen kankaanpalan myös huivin toiseen päähän.





5. Ja siinä se. Aikaa meni ehkä kymmenen minuuttia. Todella nopea ja helppo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti