lauantai 27. lokakuuta 2012

Pipat päähän!

Talvi tuli juuri, kun olin saanut valmiiksi ensimmäiset kunnon pipot. Jee! En ole yleensä mielestäni mikään himoneuloja, joten tämän syksyn innostus on selvästi etiäinen pitkästä ja lumisesta talvesta :D.

Ensi-innostus tämän talven pipoihin lähti liikkeelle viime keväänä bongaamastani Muita ihania-Tiinan jämälankapiposta.  (Vielä viime keväänä taisin julistaa täällä blogissa, että teen yleensä vaan yhden pipon vuodessa...hups!) Elokuussa jo kaivoin esille sopivia lankoja, ajatuksena oli tehdä pipo pinkkiin ulkoilupukuun sopivaksi. Halusin ison pinkin tupsun, mutta muuten otin pääväriksi nurjille kierroksille harmaan.Toinen puoli olisi ollut ihanan karkkimainen ja houkuttelikin kovasti vaihtamaan sen oikeaksi puoleksi,



mutta parempi silti mulle näin.


Lapsen pipoon vähensi alkuperäisestä ohjeesta 10 silmukkaa ja vaihdoin lyhyisiin pyöröpuikkoihin, sillä viidellä puikolla puikkojen väliin jäi mun tyylillä kauheita lenksuja. Pyöröpuikoilla sujuikin siistimmin ja kaventamisen lainasin Ravelrysta löytyvästä Wurm-piposta. Alkuun tein lyhyen 1o, 1n-joustinneuleen.



Tällä silmukkamäärällä hatusta tuli suhteellisen tiukka, mikä oli tavoitekin, sillä tämän menijän päästä tippuu löysemmät alta aikayksikön.


Vihreä lanka oli jämäsellaista, turkoosin seiskaveikan sorruin ostamaan, jotta pipo sopisi lapsen värikkääseen toppatakkiin. Tupsun sai siis tämäkin, sen kanssa pipo on vaan hauskempi.



Kuvan lähde: Metsola.com. Takki on Villervallan.

Selvästi tämä pipomalli on saanut minut valtaansa, koska nyt pyöröpuikoilla on valmistumassa kummitytölle pipo herkullisista pinkeistä ja liloista jämälangoista.




Pipojen neulomisinnostusta ja sohvalla lojuvia lankakasoja ihmeissään seurannut mies on puolestaan tilannut itselleen samanmoisen harmaista langoista, ja kas, niitäkin on tuolla jämälankapussukoissa sopivasti odottamassa. Jämälangoista neulominen on muuten edelleenkin hauskaa, langat kun kantavat mukanaan tarinoita. Anniinaltakin oli pakko tavatessamme heti kysyä, että muistatko tän violetin langan, se kun on peräisin ainaskin 90-luvulta...

Nyt siis myös tiedätte, miksi mua ei ole näkynyt täällä :D. Kiirettä on pitänyt töiden ja harrastusten keskellä, varsinkin, kun pari muutakin pipoa on ehtinyt puikoilta tipahtaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti